Massage > Bindevævsmassage – Rosenberg Teknik

Rosenberg Teknik® gør det muligt at arbejde
i dybden i kroppen med et let tryk. Det er en unik behandlingform som arbejder med nervesystem, muskler og bindevæv på samme tid. På samme tid er den blid, behagelig og effektiv til at rette kroppen op for at give eks. bedre kropsholdning, øget fleksibilitet, bedre vejrtrækning.

I behandlingen arbejdes der både triggerpunkter, akupunkturpunkter, meridianer og „akupunkturstriber.“
Den bygger på den sidste nye forskning i vestlig biokemi, biofysik og mikroanatomi, kombineret med en unik model af bindevævsopbygning fra det 5.000 år gamle kinesiske akupunktursystem.

Normalt når folk tænker på massage tænker de på at løsne stive, ømme muskler og forbedre bevægelse og ledfunktioner.

Bindevæv findes overalt i kroppen og udgør mere end 50% af kroppens vægt. Alligevel er der ikke skrevet meget om det i anatomibøger. Det er svært at tegne og er derfor ikke blevet tegnet med på illustrationerne til bøgerne, men derfor har det alligevel stor betydning for kroppens funktion.
Denne betydning har vore kropsterapeuter forstået og anvender massageteknikker netop rettet til bindevævet og opnår derfor gode resultater.

Kombinationen af muskelceller og bindevæv kaldes myofascia. Når du eks. tilbereder et stykke kød kan du, hvis du kigger godt efter, se at de røde muskelfibre er omgivet af hvidt bindevæv. Dette – muskler og bindevæv – kaldes myofascia. Sener, læderhud, underhud, ligamenter og periost er også bindevæv. Derfor arbejder vi på bindevæv når vi arbejder med musklen. Kropsterapeutens viden om tilgangen til bindevæv og muskel kan under behandlingen få bindevævet til at slappe af og dermed også musklen. Behandlingen kan være et let tryk på muskelhinden i stedet for at mase dybt ind i musklen. Terapeuten kan give massage til alle disse områder af kroppen og er ikke begrænset til at blot massere musklerne.